Artikelen Race tegen de klok: waarom snel niet altijd goed is

0
Aron Veenendaal
Race tegen de klok: waarom snel niet altijd goed is.

Afgelopen weekend tijdens de Formule 1 Grand Prix van Zandvoort was niet alleen de hoofdwedstrijd spectaculair, maar ook de Porsche Supercup trok veel aandacht. Wat mij persoonlijk opviel, was dat in deze race snelheid niet altijd in het voordeel werkte. Meerdere keren ging het mis in de bochten (vooral in de tarzanbocht, waar ik een plekje had), waarbij coureurs door hun te hoge snelheid de controle verloren en kostbare posities verspeelden.

Deze situaties laten zien dat snelheid weliswaar belangrijk is, maar dat het zonder de juiste controle en strategie ook nadelig kan uitpakken. Dit principe geldt niet alleen op het circuit, maar ook in het bedrijfsleven. Bedrijven die snel personeel willen aantrekken, kunnen in de valkuil trappen van te gehaast beslissen. Dit kan ertoe leiden dat er een verkeerde kandidaat wordt aangenomen, wat uiteindelijk meer problemen oplevert dan dat het oplost.

Net zoals in de Porsche Supercup, waar de juiste snelheid in combinatie met goede techniek cruciaal is, draait het bij het werven van personeel om het vinden van de perfecte balans. Het gaat erom de juiste mensen te vinden die op de lange termijn het verschil maken. Snel handelen is soms nodig, maar het is minstens zo belangrijk om de tijd te nemen voor een grondige selectie.

Bij AV Werving & Selectie begrijpen we dit als geen ander. We besteden veel aandacht aan het zorgvuldig selecteren van kandidaten, zodat je verzekerd bent van medewerkers die niet alleen snel, maar ook effectief en succesvol hun werk kunnen doen. Want net als in de race, draait het in het bedrijfsleven niet alleen om wie het snelst is, maar om wie de finish haalt met het beste resultaat.

Recente artikelen

Race tegen de klok: waarom snel niet altijd goed is.
Haar
Vorige week kwam Marc Rietveld bij ons een kop koffie doen om persoonlijk  een attentie overhandigd te krij...
Groot