Artikelen Trends in de recruitment sector

0
Liset Bloem

In mijn rol als recruitment consultant binnen AV heb ik de afgelopen maanden een aantal interessante trends in de recruitment sector opgemerkt. Hier zijn drie opvallende ontwikkelingen


1. Kunstmatige intelligentie en automatisering
AI en automatisering zijn echte gamechangers. Wist je dat zo'n 60% van de recruiters nu AI-tools gebruikt om CV's te screenen? Dit bespaart enorm veel tijd en geeft ons de ruimte om ons te richten op de menselijke kant van werving – het leren kennen van kandidaten en echt begrijpen wat ze zoeken. Plus, AI heeft nooit een off-day!

2. Hybride en flexibel werken 
Kandidaten willen steeds meer flexibiliteit. Een leuk weetje: bedrijven die hybride werkopties aanbieden, zien een stijging van 25% in sollicitaties! Flexibiliteit is niet langer een luxe, maar bijna een vereiste. Het biedt werknemers een betere balans tussen werk en privé, wat uiteindelijk leidt tot gelukkiger en productiever personeel. Thuiswerken in je pyjama, wie wil dat nou niet?

3. Diversiteit en inclusie 
Diversiteit en inclusie zijn nu onmisbaar in de bedrijfsstrategie. Vooral jongere generaties hechten hier veel waarde aan. Bedrijven die actief werken aan een inclusieve cultuur, rapporteren een omzetgroei van 15%. Het is geweldig om te zien hoe een diverse werkplek niet alleen ethisch juist is, maar ook goed voor de business. Een win-win situatie, toch? Deze trends maken onze sector niet alleen uitdagend, maar ook enorm interessant. Door AI te integreren, flexibiliteit te bieden en te investeren in diversiteit, bouwen we aan sterke, toekomstbestendige organisaties.

Geschreven door: Liset Bloem

Recente artikelen

Salesprofessionals werven: zelf doen of uitbesteden? Veel bedrijven staan vroeg of laat voor de keuze: ga je zel...
Groot
Vanuit AV inspireren we graag (commerciële) professionals met een podcast luistertip. Deze keer hebben we een s...
Groot
In mijn rol als recruitment consultant binnen AV heb ik de afgelopen maanden een aantal interessante trends in d...
Groot